Vejledning – Google Drev

Orange Makers har et Google Drev hvor der kan deles filer, fakta, link og diverse vejledninger vedr. vore maskiner, teknikker osv…

På Google-drev er oprettet en katalog-struktur der menes at være nogenlunde selvforklarende.

Kataloger til opbevaring af filer og dokumenter til fælles nytte. F.eks vejledninger til maskiner, kvitteringer for reservedele, og materialer, installations-software, osv…

Et katalog indeholder kataloger vedr. afholdte kurser, så man kan genfinde evt. materiale og præsentation der blev brugt.

Et katalog indeholder personlige kataloger. Her er det muligt for medlemmer at oprette sig en underfolder til de filer man aktuelt arbejder med.
Så kan man arbejde på sin bærbare, gemme sin fil, gå ind til PC’en ved LaserMaskinen, og åbne filen der. Intet behov for USB-stick mv. Samme system med PC’en ved CNC’en. (Begge disse PC’ere har nu fået installeret GoogleDrive og synkroniserer automatisk med OrangeMakersShare)

I øvrigt bliver der også synkroniseret “den anden vej”. Så når man gemmer en ny rettet version ved f.eks Laser-PC’en, får man denne fil gemt i sit personlige katalog, og kan arbejde videre “hjemmefra”.

Link til katalog-strukturen på Google-Drev:

https://drive.google.com/open?id=1iwwHXrPe_p4X92Wxc8l_C0zpt5TBQPp5

Vær opmærksom på at ovenstående link giver adgang til at “Redigere”, altså oprette, slette, ændre alle filer og kataloger. Dette setup er altså helt baseret på at vi alle “opfører os ordenligt” og laver ændringer med respekt for helheden.

Mit bud på god stil er i denne situation, at vi må se og kopiere fra hinandens kataloger, men ikke ændre noget.

I det øjeblik du klikker på ovenstående, vil din egen Google-user komme til at kende kataloget “OM-Share”, som du efterfølgende vil kunne finde i dit eget Google-drev under “Delt med mig”. Nemt ikk’ ? 🙂

Password til OrangeMakersShare@gmail.com kendes af OM’s bestyrelse. (Dette er desuden tastet ind på PC’erne ved LaserMaskinen og CNC’en. Lad venligst være med at logge disse ud af GoogleDrev.)

Men ellers burde dette password ikke være nødvendigt at kende/bruge. Linket skulle være nok til daglig brug.

Hvis du vil, så brug ovenstående som beskrevet, og ha’ glæde af det 🙂

Orange Makers Share !

Hvis du vil vide mere, eller har brug for hjælp til ovenstående, så spørg evt.

Bo Møller – bo.hagensten.moeller@gmail.com – 29137617